Kulturportal Revinge

 

Vad händer på portalen?

För närvarande pågår en hel del arbete med att lägga upp information om Revinge, byn med omnejd. Även vissa strukturer kan komma att ändras, och det innebär att menyer mm kan ändra utseende. Det innebär också att om ni har otur kommer ni in på en sida,som håller på att testas och som kanske inte fungerar som tänkt. Hoppas ni har överseende med detta om ni drabbas.

Kulturgruppen inom Byföreningen svara för innehållet och gruppen håller samtidigt på med en ny skrift om Revinges gårdar, främst de som inte finns längre, och därför har arbetet med portalen hittills till stor del handlat om gårdarna inom den gamla sockengränsen. Gå gärna in på Kartor/Gårdar i Revinge socken och navigera er fram till de olika markeringarna för resp. gård. Som sagt, allt är inte färdigt ännu utan det kommer att kompletteras med fler gårdar framöver.

Materialet om gårdarna, texter och foton, är hämtade från böckerna Svenska gods och gårdar från 1994, Skånes bebyggelse från 1963. Vissa foton har hämtats från Riksantikvikariatet från den gårdsinventering som gjordes i mitten av 1960-talet.

Synpunkter mottages tacksamt. mejla till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.